torsdag 2 maj 2013

Folkfest i Gysinge

 1:a maj hade vi traditionsenligt öppet hus på min arbetsplats - Gysinge Centrum för byggnadsvård i Gästrikland. Fullt med aktiviteter och nyfikna kunder i alla åldrar -  runt om i alla hus och trädgårdar. Men mest nyfikna blickar drog vår färgmästare till sig, när han kokade en gröt på rågmjöl. Efter att ha tillsatt även rödpigment blev det en fin fin  klassisk röd slamfärg.
 
 När Göran Gudmundsson skulle berätta om vår nya tapetkollektion "Original" strömmade så många nyfikna till att jag var orolig för att de 200 år gamla golvet i huset "Nästgårds" skulle braka samman. Själv trängde jag mig in bakom sängen i sovrummet för att kunna komma åt att plåta.

 Här ser ni en av dessa fantastiska "1800-talstapeter" som kommit till tack vare små tapetrester som Göran lyckats spåra upp under sina konsultuppdrag, då han besökt mängder av stora och små gårdar runt om i vårt avlånga land. Tapeterna är inte perfekt tryckta, vilket är hemligheten bakom dess charm.
 
Maria från Lermakeriet utanför Gävle. Hennes lejonkrukor i varmgult, mossgrönt och vitt är helt fantastiska.
 
Anders (företagets gladaste och charmigaste medarbetare) passade på att bättra slamfärgen på ett av våra lusthus. Dörren blev som ny efter att han strukit lite restaureringsolja på den solblekta och torra linoljefärgen.
 
En trött men glad VD, pustar ut efter dagens slut.
Sköt om er och era hus. Hörs snart igen/Annica
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar