tisdag 23 april 2013

Ta till Vara



P.g.a. ekonomi, envishet och nyfikenhet har vi blivit experter på att ta till vara. En list och golvsockel från "Dalsjöhuset" passar perfekt i vårt lusthus under den liggande panelen. De breda kilsågade gamla brädorna utgjorde för ett år sedan undertaket i "Krylbohuset". De var i för dåligt skick för att kunna återanvändas på rätt sätt. Men de funkar perfekt som väggbeklädnad.
I söndags blev även de stående panelerna (restbitar från "Krylbohuset") piffade med lite grön umbra (30 %) linoljefärg.
Så till veckans avslöjande, de söta pippistapeterna har vi inte klistrat fast. Nej, vi tog häftpistolen istället. Det är inte så kul om de p.g.a. fukt och kyla knögglar ihop sig efter några år i det ouppvärmda lusthuset. Det här är ett test, återkommer angående resultatet.
Lusthuset är i formen och takkonstruktionen en minikopia av vårt bostadhus. M räknade om alla måtten och drog ned skalan. Bygget startade för drygt ett och ett halvt år sedan. Så här såg det ut i somras när vi var halvvägs. Insidan har vi som målsättning att göra klar till midsommar. Men tills dess ska vi också ha fixat grunden till "Krylbohuset". Det gäller att ha tålamod och ta en sak i taget. Inte riktigt min starka sida. Tur att jag har M som bromsar ibland.
 
Länge leve drömmarna/Kram Annica

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar