onsdag 25 september 2013

Tapetfrossa ....

Fler fina varor till vår Antik & Byggnadsvårdsbutik. Bl.a. fantastiska tapeter från Lim & Handtryck. Eller vad sägs om "Hovdala blomma" som ska utgöra temat i köket?

"Karoline" skall pryda stora salen.

Och så lite färgstänk till hallen. 
Nej, nu måste jag fortsätta att måla och tapetsera.

Kram från Målar-Tanten /Annica måndag 23 september 2013

Nickan har blivit stor

Min barndomsidol var min cigarettrökande moster, vars solglasögon passade mig perfekt. Hon hade gula Tulo i sin Diorväska. Hade jag tur fick jag smaka och titta på allt smink som också låg i handväskan.

Igår blev "Annica Pannika Söta Kastrull" stor, fullstor kan man säga. Det halva seklet firades med nära och kära i födelsestaden Södertälje. Bara att gilla läget inför andra halvan.
Tack alla kära för en underbar helg.
Mogna och Modiga höstkramar till Er alla/Annica


onsdag 18 september 2013

Nu väller varorna in....

Vilken lycka, att få en provburk av alla Ottossons linoljefärger, dessutom kan man beställa vilken specialkulör man vill. Men oj, vad svårt att välja, vilka kulörer skall jag ta in i mitt ordinarie sortiment?

Lättare är det med interiörprylarna, där väljer jag bara utifrån min egen smak. Hallen kommer jag att inreda i en kolonial stil, lite resväskor, lite jaktprylar o.s.v..

Framförallt samlar jag just nu på mig diverse korgar, lådor och annat som går att stoppa mitt byggnadsvårdssortiment i. Lagerhyllor kommer inte innanför tröskeln i min nya Antik & Byggnadsvårdsbutik, som öppnar den 26 oktober. Mer om premiären lite senare.

Kram Annica

onsdag 11 september 2013

Premiär för Pressen

Nu börjar det sprida sig, ryktet att vi ska öppna en byggnadsvårdsbutik vid Falu Gruva.
Idag blev jag intervjuad och plåtad av  Erika och Claes från Dalarnas Tidningar. Samtidigt som chefen för Världsarvet, Anna (till höger i bild) också kikade in. Artikeln kommer att publiceras i DT:s gratistidning, som dimper ner i alla brevlådor runt om i hela Dalarna på onsdag nästa vecka.

Tack Claes för att jag fick låna din blixt, då min låg kvar hemma på köksbordet.

Borde ta rätt på alla fantastiskt vackra och goda frukter i vår äppelträdgård. För att inte tala om det gula guldet i skogen. Men ...

tiden vill inte räcka till, så jag får hålla till godo med den här charmiga synen. Svampen på stubben i nämnda trädgård. För som ni ser på översta bilden behöver nu butikslokalen (ett stenhus från sent 1600-tal eller tidigt 1700-tal) ett ömt och kärleksfullt omhändertagande. Har beställt både linoljefärg och tapeter (nytryck från   gamla förlagor). Uppfräschningen görs för att också kunna fungera som en utställning där vi visar de färger och tapeter som vi också kommer att saluföra.

Varma höstkramar / Annicalördag 7 september 2013

Här öppnar vi ....

I detta 1700-talshus uppe vid Falu Gruva, kommer ni att hitta mig framöver.

Efter att ha letat i över ett år, hittade jag den till slut. Den perfekta lokalen för vår Antik & Byggnadsvårdsbutik.

Med fin trädgård och uthus på baksidan.

För att inte nämna gårdsplanen på framsidan.

Med den fantastiska utsikten över Stora Stöten.

Glöm inte adressen, Gjuthuset, Stora Stöten, Falu Gruva.

Men en hel del pyssel med lokalen, beställning av byggnadsvårdsprodukterna och fixning av antikviteterna återstår innan vi slår upp portarna någon gång  i oktober.

Följ bloggen, så missar du inte inbjudan till Premiären.

Glada men Gruvliga Hälsningar / Annica

onsdag 4 september 2013

Sensommargrönska på Björkan

Nu när hösten snart är här blommar våra pelargonior vackrare än någonsin. Fantastiskt färgstarkt mot en fond av gulnande björkar och lönnar utanför lusthusfönstret.

Vårt senaste fynd. En gasspis från 20-talet med otroligt charmiga kromdetaljer. Den blir bra att värma kaffevatten på i gammelgården. Men det får bli till sommaren, då timmermännen ännu inte hunnit komma hit för att påbörja  uppsättningen.

Den målade plåtbrickan inhandlades också här i dagarna. Tyvärr är den väldigt sliten, men 30 kr tyckte jag att den var värd.

Passade idag på att vädra lite gamla barnklänningar ur samlingarna. Trevligt för dem att också få känna på sommarens gudomligt härliga vindar.


Sensommarkramar från oss alla uppe på Björkan / Annica.