torsdag 28 mars 2013

....... Mera Påsk


Kycklingar, hönor och ankor av alla de slag har invaderat vårt kök hemma på gården Björkan. Termosen kommer från Italienska Alessi.  Plåtkryddskåpet är inköpt på min favoritbutik i Stockholm, Stadsmissionen vid Stortorget i Gamla stan. Stora kryddskåpet i porslin är inköpt på auktion.
 
Påskkarameller till Er alla!
Kram Annica

onsdag 27 mars 2013

Kärleken är besvarad

Dags att avslöja mina planer för mannen. Gör en god kycklinggryta till middag och köper hem en flaska extra fint vin till denna vanliga, men för mig extremt pirriga, vintergrå torsdagkväll. Han anar ännu ingenting och jag sitter tyst. Orden vill inte riktigt komma till mig. En blick och jag vet att det är kört.
 
Tar till slut mod till mig och sträcker fram datorn och visar annonsen.
 - Bäst jag följer med och tittar innan du hunnit driva igenom det här, suckar den rutinerade mannen.
 
- Du har dragit med mig på en väldig massa tok genom åren, men det här tar nog fan priset, stammar han fram innan han ens hunnit kliva ur bilen på gården i Krylbo.
 Genomruttet, du ser ju själv, inte en timmerstock är hel. Motvilligt går han in i stugan och det dröjer en bra stund innan han kommer ut och utbrister: - Ok vi lägger ett bud.

Lyckan är obeskrivlig. Tänk att det finns en person till i det här landet som kan se skönheten och potentialen i en timmerstomme som naturen är på god väg att ta tillbaka. Och honom råkar jag vara gift med. 

Han plockar snabbt fram kofoten. Men stopp nu .......
först måste vi lära oss mer, läsa på och fråga runt? Vi måste väl börja inomhus?

Ja, så var nedplockningen påbörjad och frågetecknen kom att hopa sig under hela vårvintern, sommaren och början av hösten.

 

Kram Annica

 
 

PS. M hälsar också DS.

tisdag 26 mars 2013

GOD & GLAD PÅSK

Ett evigt kacklande och tjat har hörts innefrån skänken ett bra tag nu, och i dag var det så dags att släppa ut dem i vårsolen.

Orken vill inte räcka till när vårförkylningen vägrar släppa taget. Tar bara fram det största och det minsta gamla ägget.

 
Ingen påsk utan denna lilla oljemålning på köksväggen. Kanske tycker vi så myket om den för att den bara hänger uppe några veckor för att hälsa våren välkommen.  Ett loppisfynd för några tior precis som de gamla äggen.

Sköt om Er - Annica

 

måndag 25 mars 2013

Så här gick det till när jag blev kär ....


Det hände för drygt ett år sedan. En suddig bild på blocket väckte min nyfikenhet och fick mig att i hemlighet ta bilen till Krylbo för en närmare titt. Nej, nej, nej tänkte jag när jag såg rucklet, för mycket jobb att flytta huset hem till oss på gården Björkan. Tur att jag inte övertalade min man att följa med, han är visserligen luttrad vid det här laget, men det finns ju gränser för vad som är möjligt.
Kan ändå inte hålla mig, kliver in i farstun där ena foten brakar rakt igenom det ruttna golvplankorna. Greppar tag i en dörrkarm och snubblar in i storstugan.
Först då lyfter jag blicken och möts av en gudomligt vacker syn och tappar andan. Gustavianska väggmålningar med ljuvliga blomstergirlanger. Springer ut och där står paret som satt in annonsen. - Jag tar det. Måste bara hem och övertala min man. Ni får inte sälja det till någon annan, utbrister jag samtidigt som jag stänger bildörren och trycker gasen i botten. Men hur ska jag få min man med på detta vansinniga projeket? Jag måste snabbt tänka ut en plan! 
 
Så började det och sju månader med hårt arbete följde. Idag ligger husdelarna utspridda i förråd och diverse andra utrymmen. I t.ex. barnens lekstugan ligger fönsterkarmar i väntan på att få komma till sin rätt igen. Den resan och mycket annat kommer ni att kunna följa i den här bloggen.
Varma men lite vårsnuviga hälsningar! Annica