söndag 26 oktober 2014

Vintersäkrat gammelstugan

Och så var det dags att klämma fast linsnöre i gammalhusets fönsterbågar, de mot söder. De andra fönsterkarmarna har vi ännu inte fått på plats, de kanske får vänta till våren.

De bästa för att slippa fönsterdrag och vackert till på köpet. I butiken har vi också två tjocklekar av ullsnöre.
Lin eller Ullsnöre till isolering? Det är nog en smaksak. 

För allra första gången, sedan flytten av gammelhuset från Krylbo hem till Björkan, sitter nu åter gamla handblåsta rutor i bågarna. Till lyster för både oss och korna som brukar beta i hagen strax utanför. Hoppas kunna pyssla mer med huset kommande höstlovsvecka.

Må solen lysa både på dig & mig/ Annica


söndag 12 oktober 2014

Äntligen - fönstren har hittat hem


Timmerstommen har nu stått till sig, ungefär ett år.

Dags att sätta in de gamla fönsterkarmarna.

Men först isolerar vi med husmossa.










Hittade tidigare idag en underbart fet, mörkgrå färg under den senare ljusgrå nyansen.  Känner på mig att Ottossons kulör som heter just GråGrön är snarlik. Den blir i så fall perfekt till både karmar, bågar & foder. Längtar till jobbet (min byggnadsvårdsbutik) för att kolla färgprover, finns ett 10-tal olika grå toner. Nu hoppas jag bara på att det blir en solig dag till veckan så att jag kan börja måla.
.
En bra jobbvecka önskar jag dig också / Annica

fredag 3 oktober 2014

Nu är det över

Fönstren är husets ögon, brukar det heta. Kan det illustreras bättre än så här?
När vi tagit rätt på både fönster, dörrar och annan fast inredning från "Gula Huset" i Falun blev bara det ödsliga skelettet kvar.
Dessutom har vi försökt dokumentera den känsla som det här gamla charmiga 20-talshuset stod för, innan grävskopan förintade allt.
Vill du se mer? Besök vår Byggnadsvårdsbutik vid Falu Gruva. Här finns inte bara den tillvaratagna interiören till försäljning  utan också fotodokument för den nyfikne.
Titta in så berättar jag mer / Annica